به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیت الله حسینی بوشهری در دیدار جمعی از مسئولین عرصه هنر در حوزه علمیه با اشاره به برخی از اقدامات انجام شده در عرصه هنر در حوزه علمیه، از جمله جشنواره هنرهای آسمانی، ابراز داشت: کارهای خوبی در عرصه هنر توسط حوزویان انجام شده است. از فعالیتهای هنری علماء در بُعد خطاطی، شعر سرایی و نویسندگی گرفته تا آنچه امروز به عنوان جشنواره هنرهای آسمانی و اقداماتی از این قبیل در حوزه به راه افتاده است.
وی دغدغهمندی نسب به تقویت جایگاه هنر در حوزه علمیه را دغدغهای به جا توصیف کرد و افزود: امروز حوزه علمیه به خوبی میزان تأثیرگذاری زبان هنر در جامعه را لمس کرده است. بنابراین هرگونه ترک فعل در این عرصه، شایستهی ما که به دنبال هدایتگری در جامعه هستیم، نیست.
امام جمعه قم ادامه داد: نباید فقط نظاره گر این باشیم که دشمنان اهداف پلید خود را از طریق هنر پیگیری میکنند و ما فقط افسوس بخوریم.
امروز نسل جوان ما سخت نیازمند آشنایی با هنر فاخر است
نائب رئیس مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: امروز نسل جوان ما سخت نیازمند آشنایی با هنر فاخر است؛ و گرنه دشمنانی که برای تأثیرگذاری از هنر استفاده میکنند، با زبانی جوان پسند، خلاق و پر جاذبه، نگاهها و دلهای نسل جوان را به خود معطوف خواهند ساخت.
وی افزود: دشمنان بر هنر به عنوان یک وسیله برای رسیدن به اهداف خود سرمایه گذاری زیادی کردهاند؛ اما در نهایت این سخن حق است که پیروز خواهد شد، چرا که آموزههای اسلامی از وحی و فطرت انسانی سرچشمه میگیرند.
شورای عالی حوزههای علمیه آماده دریافت طرحها و سندهای پیشنهادی در عرصه هنر است
دبیر شورای عالی حوزههای علمیه ضمن ابراز آمادگی این شورا برای بررسی هرگونه طرح و سند پیشنهادی به منظور تقویت و نظام بخشی به عرصههای مختلف هنری در حوزه علمیه، گفت: نسبت به مسئله هنر یک سیر تکاملی در حال رخ دادن است؛ ولی کاملا واقفیم که بین آنچه که اتفاق میافتد و آنچه که باید اتفاق بیافتد، فاصله زیاد است.
وی با اشاره به پیشنهاد ارائه شده مبنی بر مدیریت متمرکز عرصههای هنری در حوزههای علمیه خاطر نشان کرد: پیشنهاد خود را در هر قالبی که برای تحقق اهداف خود مناسب میدانید، به صورت مدون و با هماهنگی مدیریت محترم حوزههای علمیه، به گونهای که هم شأن و منزلت حوزه حفظ بشود و هم نیازهای جامعه در بُعد هنر، اعم از معرفی داشتهها و آنچه تا کنون اتفاق افتاده و دیدهبانی و پاسخ به فعالیتهای مخرب دشمنان تأمین بشود، به دبیرخانه شورای عالی ارائه دهید تا با همفکری شما توسط شورای عالی مورد بررسی قرار گیرد.
نباید همه چیز را به گذشتگان واگذار کرد / نسل حاضر از ما انتظار دارد
رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: از اشکالات ما این است که وقتی میخواهیم در مقام تبیین یک امر بر بیاییم، به سرعت به سراغ گذشتگان میرویم؛ این مسئله تا حدی خوب است چون اقدامات گذشتگان چراغ راهی برای ماست؛ اما اینکه همه چیز را به گذشتگان واگذار کنیم و خود قدمی بر نداریم، در آینده مشکل ساز خواهد بود؛ چرا که نسل حاضر از ما انتظار دارند.
شایان ذکر است در ابتدای این جلسه، حجت الاسلام علوی، دبیر ستاد راهبری شعر حوزههای علمیه ضمن تبیین اهمیت هنر در دیدگاه مقام معظم رهبری خواستار ایجاد یک پایگاه قوی و متمرکز به منظور مدیریت عرصههای مختلف هنری در حوزههای علمیه و هدایت و همافزایی طلاب هنرمند شد.
حجج اسلام محمودی، راد نیک و آقای سلیمانی از مسئولین و پیشکسوتان عرصه هنر در حوزه علمیه نیز به بیان دیدگاهها، دغدغهها، آسیبها، نیازها و مشکلات مربوط به این عرصه در حوزههای علمیه پرداختند.
نظر شما